top of page
Pensioenfonds Hagee stichting

Trouwen of samenwonen

Uw partner heeft recht op het partnerpensioen als u bent getrouwd, een geregistreerd partnerschap heeft of als u officieel samenwoont. Het gaat dan om het partnerpensioen dat u bij ons heeft opgebouwd tijdens de jaren dat u bij Technische Unie / Van Egmond of Otra heeft gewerkt.  

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, krijgt uw partner automatisch recht op het partnerpensioen. U hoeft dus geen actie te ondernemen. Wij krijgen namelijk de gegevens van uw partner door via de Basisregistratie Personen. 

 

Samenwonen

Als u samenwoont, moet u een door een notaris getekende samenlevingsovereenkomst hebben en uw partner bij ons hebben aangemeld. Stuur het aanmeldformulier samen met een kopie van uw samenlevingsovereenkomst naar Hagee Stichting.

  • Ben ik verplicht om mijn partner met wie ik samenwoon aan te melden?
    Nee, dat bent u niet verplicht. Als u wilt dat uw partner is verzekerd voor het partnerpensioen dan is het wel belangrijk dat u uw partner aanmeldt.
  • Hoe hoog is het partnerpensioen?
    Als u in dienst bent bij Technische Unie/Otra/Van Egmond en u overlijdt dan heeft uw partner recht op een levenslang en een tijdelijk partnerpensioen. Het levenslange partnerpensioen is 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen plus 70% van 1,875% over de toekomstige jaren. Het tijdelijke partnerpensioen komt daarbovenop en is 50% van de franchise. Als u uit dienst gaat en u overlijdt dan heeft uw partner recht op het daadwerkelijk opgebouwde partnerpensioen. Het tijdelijke partnerpensioen vervalt zodra u uit dienst of met pensioen gaat. Hoeveel partnerpensioen u precies heeft opgebouwd, kunt u zien op uw pensioenoverzicht in de Digitale Postbus.
  • Als ik ga trouwen of een geregistreerd partnerschap aanga, wat verandert er dan voor mij?"
    Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan verandert er niets aan de opbouw van uw eigen ouderdomspensioen. Uw partner heeft vanaf dat moment automatisch recht op een partnerpensioen. Als u na uw pensionering gaat trouwen of (geregistreerd) samenwonen, dan heeft uw partner geen recht op partnerpensioen.
Picto-situaties-kl.png
Andere situaties
Picto-pensioen-kl.png
Pensioen 1-2-3

Hier vindt u het Pensioen 1-2-3

bottom of page