top of page
Pensioenfonds Hagee stichting

Overlijden

Na uw overlijden moet uw partner dit melden bij de gemeente. De gemeente informeert ons via de Basisregistratie Personen. Wij nemen contact op met uw nabestaanden. Uw partner ontvangt namelijk na uw overlijden een inkomen. We noemen dit het partnerpensioen. Als u kinderen heeft dan ontvangen zij mogelijk een wezenpensioen.

Na uw overlijden

Het is belangrijk dat uw nabestaanden uw overlijden aan de gemeente melden. Wij bekijken dan vervolgens of uw nabestaanden (partner en/of kinderen) en eventueel een ex-partner in aanmerking komen voor een nabestaandenpensioen. Indien dat zo is dan nemen wij contact op met hen. 

 

Hoogte partnerpensioen

Het partnerpensioen is gebaseerd op de jaren dat u bij ons pensioen heeft opgebouwd. Er wordt geen rekening gehouden met het partnerpensioen dat u had kunnen opbouwen (tot uw pensioenleeftijd). Op uw Uniform Pensioenoverzicht ziet u hoe hoog het partnerpensioen is. 

 

Vanuit de overheid

Als u overlijdt, heeft uw partner misschien recht op een wettelijke nabestaandenuitkering van de overheid: de ANW-uitkering. Hieraan zijn voorwaarden verbonden. Uw partner moet dan geboren zijn voor 1950 of minderjarige kinderen te verzorgen hebben of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Meer lezen?

Wilt u weten hoeveel partnerpensioen is geregeld? Bekijk dan uw Uniform Pensioenoverzicht. Wilt u meer lezen over het partnerpensioen? Bekijk dan de brochure.  U vindt de brochure hiernaast.

Picto-situaties-kl.png
Andere situaties
Picto-pensioen-kl.png
Pensioen 1-2-3

Hier vindt u het Pensioen 1-2-3

Download hier de brochure

bottom of page