Pensioenfonds Hagee stichting

Met pensioen

U bent met pensioen. U ontvangt vanaf nu een pensioenuitkering en bouwt geen pensioen meer op. We hebben hieronder een aantal zaken op een rij gezet die voor u interessant kunnen zijn.

Indexatie

Het is belangrijk dat uw pensioen jaarlijks verhoogd wordt. We noemen dit indexatie. Wij proberen uw pensioen ieder jaar te indexeren op basis van de stijging van de prijzen (inflatie). De hoogte van de indexatie is afhankelijk van onze dekkingsgraad. De afgelopen jaren heeft het pensioenfonds de pensioenen als volgt verhoogd:

            

             Indexatie     Prijsstijging

2021         0,00%             1,22%

2020        0,55%             2,72%
2019         1,13%             2,10%

2018        0,50%             1,33%
2017        0,00%            0,42%
2016        0,25%            0,66%

2015        0,00%            1,05%

2014        1,00%             1,56%
 

Informatie

U ontvangt ieder jaar een pensioenoverzicht van uw pensioen. U ziet dan precies hoeveel belasting er in dat jaar wordt ingehouden. Ook informeren wij u jaarlijks over de hoogte van de indexatie. Hieronder ziet u op welke data wij uw pensioen dit jaar overmaken. 

Uitbetaal data

Hagee Stichting maakt iedere 24e van de maand het pensioen aan u over. Behalve in December, dan maken we het pensioen rond de 20e aan u over.

Ik heb ook pensioen opgebouwd met een andere pensioenleeftijd. Gaat dat pensioen automatisch in?


Dat gaat niet automatisch in. U ontvangt ruim voor uw AOW-leeftijd van het pensioenfonds een bericht waarin uw mogelijkheden worden uitgelegd. U kunt ervoor kiezen om uw pensioen in te laten gaan of uit te stellen. Als u het wilt laten ingaan dan moet u dat bij het pensioenfonds aangeven. Wij gaan ervan uit dat u het pensioen pas wilt ontvangen op uw 68-ste. Dat is namelijk de standaard pensioenleeftijd in onze pensioenregeling.
Ontvang ik als gepensioneerde ook een jaaropgave?


Ja, u ontvangt jaarlijks een opgave van Hagee Stichting. Hierop ziet u hoeveel pensioen u in het achterliggende jaar hebt ontvangen. Bewaar het overzicht goed. U hebt het nodig voor uw belastingaangifte en voor het aanvragen van bijvoorbeeld huurtoeslag.
Hebben gepensioneerden recht op loonheffingskorting?


Ja, maar bij slechts één uitkering. Wij adviseren u de loonheffingskorting toe te passen op de hoogste uitkering. Bij het aanvraagformulier ontvangt u ook een loonbelastingverklaring. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op.

Picto-situaties-kl.png
Andere situaties
Picto-planner-kl.png
Pensioenplanner

Hier vindt u de Pensioenplanner

Picto-pensioen-kl.png
Pensioen 1-2-3

Hier vindt u het Pensioen 1-2-3

Download hier de brochure