top of page
Pensioenfonds Hagee stichting

Nieuwe baan

Als u een nieuwe baan heeft dan stopt uw pensioenopbouw bij Hagee Stichting. U kunt dan een keuze maken: uw pensioen achterlaten bij ons of meenemen naar de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever. We noemen dit waardeoverdracht. Als u in dienst bent gekomen bij Technische Unie / Otra / Van Egmond dan kunt u uw pensioen van uw vorige pensioenuitvoerder meenemen naar Hagee Stichting. We leggen het hieronder uit. 

Waardeoverdracht

Waardeoverdracht kan gunstig zijn, maar dat is niet altijd het geval. Dat is vooral afhankelijk van de verschillen tussen de regelingen van uw oude en uw nieuwe werkgever, maar ook van het verschil in indexatiebeleid bij beide pensioenuitvoerders. Vraag daarom altijd eerst een offerte op. Dit doet u bij de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever. Als u in dienst treedt bij Technische Unie / Otra / Van Egmond dan vraagt u de offerte bij ons op. Hier vindt u het formulier dat u daarvoor kunt gebruiken. 
 

Wilt u de pensioenregelingen vergelijken? Gebruik dan de Pensioenvergelijker.  

 

Verhuizen naar het buitenland

Als u uw pensioen bij ons achterlaat én naar het buitenland verhuist, moet u ervoor zorgen dat wij altijd weten waar u woont. Geef daarvoor uw nieuwe adres aan ons door. Dit is het formulier dat u daarvoor kunt gebruiken.

  • Ben ik verplicht om mijn partner met wie ik samenwoon aan te melden?
    Nee, dat bent u niet verplicht. Als u wilt dat uw partner is verzekerd voor het partnerpensioen dan is het wel belangrijk dat u uw partner aanmeldt.
  • Hoe hoog is het partnerpensioen?
    Als u in dienst bent bij Technische Unie/Otra/Van Egmond en u overlijdt dan heeft uw partner recht op een levenslang en een tijdelijk partnerpensioen. Het levenslange partnerpensioen is 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen plus 70% van 1,875% over de toekomstige jaren. Het tijdelijke partnerpensioen komt daarbovenop en is 50% van de franchise. Als u uit dienst gaat en u overlijdt dan heeft uw partner recht op het daadwerkelijk opgebouwde partnerpensioen. Het tijdelijke partnerpensioen vervalt zodra u uit dienst of met pensioen gaat. Hoeveel partnerpensioen u precies heeft opgebouwd, kunt u zien op uw pensioenoverzicht in de Digitale Postbus.
  • Als ik ga trouwen of een geregistreerd partnerschap aanga, wat verandert er dan voor mij?"
    Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan verandert er niets aan de opbouw van uw eigen ouderdomspensioen. Uw partner heeft vanaf dat moment automatisch recht op een partnerpensioen. Als u na uw pensionering gaat trouwen of (geregistreerd) samenwonen, dan heeft uw partner geen recht op partnerpensioen.
Picto-situaties-kl.png
Andere situaties
Picto-planner-kl.png
Pensioenplanner

Hier vindt u de Pensioenplanner

Picto-pensioen-kl.png
Pensioen 1-2-3

Hier vindt u het Pensioen 1-2-3

bottom of page